Με την ένταξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου LEAF της Nissan, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε ενώνει τις δυνάμεις του με την υπηρεσία του eCarSharing της Brainbox.

Για να έχει o ενδιαφερόμενος χρήστης της υπηρεσίας NISSAN eCarSharing πρόσβαση σε ένα Nissan LEAF, θα πρέπει να “κατεβάσει” στο smartphone του την ειδική εφαρμογή (app), προκειμένου να πραγματοποιεί κρατήσεις/μισθώσεις οχημάτων και on-line συναλλαγές με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή NISSAN eCarSharing μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

-Δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης / ενοικίασης ενός οχήματος

-On-line συναλλαγές με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας

-Παρακράτηση εγγύησης και επιστροφή κατά την λήξη

-Ηλεκτρονικό κλείδωμα / ξεκλείδωμα του οχήματος και του κινητήρα

-Ηλεκτρονική δήλωση βλαβών ζημιών στο όχημα

-Real-time ενημέρωση των πελατών αναφορικά με τη διαδρομή τους μέσω GPS

-Real-time ενημέρωση του Κέντρου για την θέση του οχήματος και την κατάσταση του (επίπεδο μπαταρίας / αυτονομία).

Η επιχειρησιακή λειτουργία του NISSAN ecarsharing πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω smartphones, διευκολύνοντας τη διαχείριση του αυτοκινήτου, προσφέροντας παράλληλα μεγάλη ευελιξία χρόνου και επιτρέποντας στον χρήστη να έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή.

Η BrainBox δραστηριοποιείται στον χώρο των προηγμένων λύσεων στον κλάδο των έξυπνων εφαρμογών μικροκινητικότητας από το 2008 και είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, και την νοτιοανατολική Ευρώπη εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων (bikesharing) και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανάπτυξης εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού για λύσεις machine to machine (M2M) διαθέτοντας ήδη διεθνή παρουσία και εξαγωγικό χαρακτήρα.

Επιπρόσθετα, η BrainBox ανέπτυξε το 1ο σύστημα ecarsharing στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα και την εφαρμογή NISSAN eCarSharing της Brainbox, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο στο Google PlayStore, όσο και στο App Store, στην ιστοσελίδα https://nissan.ecarsharing.gr.