Νέο αυτοματοποιημένο σταθμό για κοινόχρηστα ποδήλατα, τον ένατο κατά σειρά, εγκαινίασε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη βόρεια είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Εθνική Τράπεζα, συνεχίζοντας τη χορηγία τής μίσθωσης i-bike, που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και έχει ήδη σημαντικά μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της χορηγίας μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης από την Εθνική Τράπεζα, με τίτλο “i-bike: Παντού με ποδήλατο!”, εγκαινιάσθηκε ένας νέος σταθμός στη βόρεια είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, με το νέο αυτοματοποιημένο σταθμό, η Εθνική Τράπεζα επεκτείνει τη χορηγία της σε αυτήν τη δράση που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, με συνολικά 150 ποδήλατα σε 9 σταθμούς που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες μπορούν να κινηθούν παντού με ποδήλατο.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα από τη χρήση του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων i-bike, δείχνουν ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν αγκαλιάσει την ιδέα της βιώσιμης κινητικότητας. Από τον Σεπτέμβριο του 2014  έως σήμερα, έγιναν περισσότερες από 19.000 μισθώσεις ποδηλάτων, διανύθηκαν περισσότερα από  871.000 “ποδηλατο-χιλιόμετρα” και εξοικονομήθηκαν σχεδόν 200 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2), καθώς κάθε χιλιόμετρο με ποδήλατο εξοικονομεί  κατά μ.ο. 271 gr CO2 σε σχέση με τη χρήση αυτοκινήτου για την ίδια απόσταση.

Στόχος είναι η επέκταση του συστήματος σε περισσότερα  σημεία της Θεσσαλονίκης,  καθώς και σε άλλες πόλεις  που διαθέτουν την ανάλογη υποδομή.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως Εθνική Τράπεζα επέλεξε για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του έργου ανάπτυξης συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη, την BRAINBOX A.E. που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor Greece που υποστηρίζει καινοτόμες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις και συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα στα πλαίσια του προγράμματος NBG Business Seeds του ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης  καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.